Looks like your browser language is en. Visit /en instead.
Corona – Information till våra gäster

Boende

Hos oss har varje byggnad en egen berättelse.

Spabehandling

En närmast utomkroppslig känsla.

Bord

Ett nordiskt kök med traditioner.

Aktivitet

Boka en av våra spännande aktiviteter .

MÖTEN & KONFERENS

Boka ett event i en av våra lokaler.

Presentbevis

Köp en upplevelse hos oss.

Boka

Corona – Information till våra gäster

Kära gäster,

Vintern fortsätter och Fjällnäs håller öppet! Även våra andra vänner inom Funäsfjällen har öppet. Vi har gott hopp om att tillsammans fortsatt erbjuda er möjligheten att upptäcka vår unika vildmark. I nuläget finns inga särskilda anvisningar från Folkhälsomyndigheten som gäller specifikt för oss i Fjällnäs.

Med anledning av Corona-viruset uppstår naturligtvis en del frågor kring planerade besök. Vi följer rekommendationer från främst Folkhälsomyndigheten samt Visita – Bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Vi uppmanar våra gäster att läsa de rekommendationer och råd som de och andra myndigheter ger. Ni hittar mer information här:

FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

SLAO 

KRISINFORMATION

1177

Hur vi på Fjällnäs hanterar det uppkomna läget?*

Vi har ännu inte drabbats av några kända fall av Corona-virus. Oavsett det har vi självfallet sett över rutiner för att säkerställa gästernas och personalens säkerhet så långt om möjligt. Vi har bl. a gjort följande:

  • Vi har justerat rutinerna kring frukostbuffé, lunchbuffé samt brunch och serverar Á la Carte tillsvidare.
  • Vi har justerat städrutiner och ökat fokus på rengörning av allmänna gäst- och personalytor såväl som ytor i hotellrum. Detta sker löpande.
  • Vi har ändrat bokningsreglerna för Mii Gullo Spa så att vi medger avbokning utan kostnad för gästen ända fram till det planerade spatillfället.
  • Vi frågar alla besökare till Mii Gullo Spa om deras hälsostatus innan entré. För att besöka spa vill vi att gäster är fullt friska.
  • Vi begränsar, vid behov, antalet besökare som vistas samtidigt i Mii Gullo Spa.
  • Vi har placerat handsprit på strategiska ställen i huvudbyggnaden och i spaet.
  • Vi utbildar vår personal i hur man skyddar sig och andra och hur man agerar vid misstanke om smitta.
  • Utöver ökat fokus inom respektive avdelning har vi har även utsett en medarbetare som huvudansvarig – utöver hotelledningen – för att hantera frågor kring Coronaviruset. Detta för att ge frågan ordentligt fokus.
  • Vi uppmanar våra gäster att vara noga med handhygienen: Tvätta händerna noga och i minst 30 sekunder och använd handsprit.

I övrigt följer vi de rutiner vi normalt använder i vår dagliga verksamhet. Dessa rutiner ses över kontinuerligt och justeras om behov uppstår.

Läget i Fjällnäs?

Det är naturligtvis upp till var och en att bedöma och ta ansvar för hur man minimerar och hanterar riskerna för att utsättas av Covid-19 (Corona-virus). Det gäller naturligtvis även om du/ni inte är friska. Vår rekommendation är att gäster som ej är friska stannar hemma.

Innebär en resa till Fjällnäs att riskerna ökar eller är det så att de i själva verket minskar? Vi anser att det är tryggt för våra gäster och anställda att hålla normal drift så länge vi tillsammans uppmärksammar och håller oss uppdaterade om utvecklingen samt att vi tar extra hänsyn till vår egen hälsa och även hygien.

 

Frågor kring avbokningar

Vi förstår att det finns gäster som funderar på att avboka eller senarelägga sin vistelse p.g.a. oro kring Corona-viruset.  Vid exempelvis sjukdom, ta gärna kontakt med ditt försäkringsbolag för att se vilka möjligheter ni har till ersättning i det fallet. Om gäst är frisk men ej vill resa  gäller gäller de avbokningsregler som framgår av er bokningsbekräftelse.

I nuläget finns inga särskilda anvisningar från Folkhälsomyndigheten som gäller specifikt för oss i Fjällnäs i och med det gäller ordinarie av- och ombokningsregler.

 

Till sist –  Varmt välkommen till Fjällnäs – vi hoppas att vi ses som planerat!

Med vänliga hälsningar

Vi på Fjällnäs

Genom Henrik & Lars Bertmar

Denna text är uppdaterad fredag 20 mars kl 15:00

*Texten kan komma att uppdateras över tid.