Fjällnäs Historia

Boende

Hos oss har varje byggnad en egen berättelse.

Spabehandling

En närmast utomkroppslig känsla.

Bord

Ett nordiskt kök med traditioner.

Aktivitet

Boka en av våra spännande aktiviteter .

Möten & Konferens

Boka ett event i en av våra lokaler.

Presentbevis

Köp en upplevelse hos oss.

Boka

Fjällnäs Historia

På Fjällnäs lever vi med den storslagna naturen precis utanför dörrtröskeln. Livet här handlar om att anpassa sig till naturens ständiga och dramatiska växlingar. Precis som ursprungsbefolkningen Samerna har gjort sedan urminnes tider. Här är luften ren och du kan när som helst släcka din törst med vattnet från den klara fjällsjön alldeles intill. Det är ett land som knappt existerar mer, en lämning från förr. Så som det en gång var.

Fjällnäs var en pionjär redan 1882, då grundana Jonas & Hilda Åslund startade en näring som långt senare skulle komma att bli en miljardindustri – den svenska fjällturismen. Här möttes internationella celebriteter och svenska kungligheter medan det förra århundradet fortfarande var ungt. En fristad för att så ofiltrerat som möjligt uppleva fjällvärldens storslagna skönhet. Alltid med en strävan att leva i total symbios med den sköra naturen, med så liten påverkan som möjligt. Denna tradition är vi stolta över och ligger till grund för vårt dagliga arbete än idag.

Fjällnäs erbjuder totalt 41 rum och 97 bäddar fördelade på 6 byggnader, alla i anslutning till Fjällnäs huvudbyggnad Näset. I kategorin Premium erbjuder vi 29 Dubbelrum – 1 Svit samt 1 Enkelrum. Utöver dessa erbjuder vi även 6 Dubbelrum samt 4 Familjerum.

I vår restaurang serveras lokala delikatesser där de klara smakerna av varsamt hanterade råvaror står i centrum. All vår mat tillagas från grunden. Vårt Mii Gullo Spa hämtar inspiration till välgörande och helande behandlingar från traktens rika kultur och historia, och i Aula Capella, Fjällnäs egna kapell, möter experimentell arkitektur – konst i världsklass.
Frukost, lunch och middag serveras i huvudhuset Näset och i rumspriset ingår entré till Mii Gullo Spa.

Fjällnäs ägs av familjen Bertmar och drivs av VD Henrik Bertmar. Resorten attraherar såväl de som söker en exklusiv fristad för avskildhet och kontemplation, som de som söker en ofiltrerad och unik naturupplevelse – året runt.

Välkommen till vårt land, vårt fjäll och upplev hur dina sinnen öppnas upp i denna storslagna och unika natur.