Om oss

Boende

Hos oss har varje byggnad en egen berättelse.

Spabehandling

En närmast utomkroppslig känsla.

Bord

Ett nordiskt kök med traditioner.

Aktivitet

Boka en av våra spännande aktiviteter .

Möten & Konferens

Boka ett event i en av våra lokaler.

Presentbevis

Köp en upplevelse hos oss.

Boka

Om oss

Vid förra sekelskiftet berodde överlevnaden för människorna här uppe på hur väl man kunde avläsa och hantera naturens tvära kast och stundande växlingar. Då räckte nutidens fyra årstider inte till. Istället delade man upp året i åtta mindre årstider, vart och ett med sina speciella signaler och tecken. Följ med oss på en fascinerande berättelse om ett dramatiskt solvarv, uppdelat i åtta kapitel, alla med sin speciella historia.

Press

Välkommen till Fjällnäs pressrum. Här hittar du bland annat artiklar...

Press

Fjällnäs Historia

På Fjällnäs lever vi med den storslagna naturen precis utanför...

Fjällnäs Historia

Kontakt

Vi finns här för att se till att din vistelse...

Kontakt

Miljö

Marken som omgärdar oss har i stort sett varit varit...

Miljö

Hitta hit

Bara några timmar efter att du befunnit dig i det intensiva stadsbruset, blickar du ut över helt orörd vildmark. Fjällnäs ligger på 820 m.ö.h mitt i den skandinaviska fjällvärlden.

Trots det avskilda läget är det överraskande enkelt att komma hit, speciellt om ni reser till Trondheim, för att där hyra bil. Färden till Fjällnäs går på vindlande vägar i ett vackert och spektakulärt landskap och tar ca 2 timmar. Det går även utmärkt flyga via Oslo och vidare till Røros. Väl där är det en kort biltur i ett majestätiskt landskap där det enda ni möjligtvis möter är några renar på jakt efter bete.  Att svepa in över topparna och landa direkt i Fjällnäs med helikopter eller sjöflygplan är en magiskt upplevelse och en perfekt början på vistelsen. Kontakta Fjällnäs bokningsteam för mer information.

Åtta årstider i storslagen natur

Isande midvinter

16 januari - 28 februari

På Fjällnäs har vi precis firat in det nya året och lyktorna är tända dygnet runt när mörkret blir till en omhuldande mantel under Pakkastalvi.

Läs mer

Snöbeklädd vår

1 mars - 14 april

Ljuset har påbörjat sin återresa till Fjällnäs, och renarna börjar än en gång skymtas uppe på kalfjället.

Läs mer

Islossning

15 april - 15 maj

Det borttynande svala och blonda möter det heta och färgrika. Gammalt möter nytt. Allt omkring oss transformeras.

Läs mer

Evig sol

16 maj - 15 juli

Vi upplever en surrealistisk tid, där gränsen mellan natt och dag suddas ut, en tid där solen sprider sina värmande strålar – dygnet runt.

Läs mer

Skördetid

16 juli - 9 september

Naturen står i sin fulla prakt och landskapet formligen badar i delikatesser. På fjället finns allt vi behöver och var vi än vänder oss så lurar en hemlig belöning i form av färska svampar ...

Läs mer

Sprakande höst

10 september - 14 oktober

Aldrig förr har rött, grönt, gult & orange upplevts så mycket, så klart & starkt. Som ett sista utdraget andetag tar vi chansen att uppleva fjällvärlden på Ruskas vis–ren & fri från sin ...

Läs mer

Svart nysnö

15 oktober - 15 november

Lager för lager putsar snökristallerna det frusna landskapet innan det slutligen får den vita massiva hinna som enväldigt ska härska under oöverskådlig tid.

Läs mer

Juletid

16 november - 15 januari

Det är en laddad tid där förväntningarna hänger i luften, julen nalkas och traditionen påbjuder att vi blickar framåt och firar av allt som tidigare varit. Joulukaamos går fram som en vinande ...

Läs mer