I Fjällnäs tillagar vi mat med eftertänksamhet, noggrannhet och inte minst uppmärksamhet. Råvaror i säsong som är producerade i vårt fantastiska närområde ligger oss varmt om hjärtat. Vi inspireras av den enskilda råvaran, bygdens rika kultur och historia – under alla våra Åtta årstider.
Vi tycker om att testa nytt när vi skapar våra menyer. Genom att förena traditionella ingredienser med innovativa tillbehör ger vi klassiska rätter en modern twist, vilket resulterar i en samtida och mångkulturell meny signerad Fjällnäs.
Här kan du boka bord för middag direkt i vår webbokning!
Vår kökschef Patrik och vår sommelier Christopher arbetar nära varandra i framtagandet av våra mat och dryckesmenyer vilket skapar en elegant och unik helhetsupplevelse.
2024 vann vi både det internationella och svenska priset för ”Best Medium-Sized (Wine) List” när Star Wine List korade Sveriges och världens bästa vinlistor. Läs mer här!
I en avslappnad miljö, precis vid vattenbrynet till sjön Malmagen, serverar vi frukost, lunch, fika och middag.
Vi hälsar er välkomna till en smakresa som inte bara bryter gränserna, utan förhoppningsvis också överraskar era sinnen.
Varje årstid ger oss nya och spännande smakupplevelser.
Varsamt omhändertagna råvaror blir basen i vårt Nordiska kök.
På Fjällnäs blandar vi det moderna köket med fjällets smaker och låter råvarorna stå i centrum.
Vi söker alltid efter hög kvalité, helst från lokala producenter och gärna ekologiska för att skapa ett Nordiskt kök med traditioner.
Fjällnäs frukost serveras mellan kl 07.30-10.00 och Fjällnäs lunch serveras mellan kl 12-14.
Till frukost erbjuder vi till exempel yoghurt, hembakat bröd, äggröra, kallskuret och nybryggt kaffe. En perfekt start på dagen innan förmiddagens turer på fjället.
På Fjällnäs vill vi att drycken ska vara en självklar del av upplevelsen, att mat och dryck ska kunna tala sina egna språk.
Vi letar hela tiden efter det perfekta smakmötet mellan mat och dryck, oavsett om valet är vin, öl eller alkoholfritt.