Looks like your browser language is . Visit /en instead.

Sprakande höst

10 september - 14 oktober

Boende

Hos oss har varje byggnad en egen berättelse.

Spabehandling

En närmast utomkroppslig känsla.

Bord

Ett nordiskt kök med traditioner.

Aktivitet

Boka en av våra spännande aktiviteter .

MÖTEN & KONFERENS

Boka ett event i en av våra lokaler.

Presentbevis

Köp en upplevelse hos oss.

Boka

Sprakande höst

Det första som möter oss är ett överväldigande virrvarr av färger, som alla slåss om att fånga vår uppmärksamhet. Höststormarna har förvandlat den nyss så lugna himlen till ett lapptäcke av virvlande löv och hästarna tar oss ljudlöst, nästintill glidandes, fram på de knappt upptrampade stigarna. Allt medan skådespelet fortsätter.

Aldrig förr har rött, grönt, gult och orange upplevts så mycket, så klart och starkt som nu. Naturen är vår jämlike och att lämna så få spår som möjligt är en tradition vi levt efter sedan oräkneliga generationer. Jakten omgärdas av samma ömsesidiga respekt, det vi tar det brukar vi, varken mer eller mindre.

Det är nu eller aldrig. Mörkret knackar på och vintern står för dörren, som ett sista utdraget andetag tar vi chansen att ännu en gång uppleva fjällvärlden på Ruskas vis – ren och fri från sin stundande vita skrud. Till slut lägger sig stormen och färgerna bleknar – vinterns efterlängtade lugn har anlänt till Fjällnäs.

Aktiviteter

Vandring

Att stega över fjäll, myrar och hedar är det vi ägnar oss åt allra mest i Fjällnäs. Varför inte börja vandringen med att ro över sjön Malmagen för att på ett par minuter nå kalfjället

Löpning

Upplevelsen att ge sig ut på en löparrunda på någon av de 60 intilliggande fjälltopparna, ger en känsla av extas.

Kurser med Fjällnäs Explore

Fjällnäs Explore anordnar kurser inom fjäll, lavin och skidåkning för...